"Framtiden bor hos oss" er i gang

Hva betyr det å være kirke i et område der kirkens medlemmer er i minoritet? Dette er et av spørsmålene dette prosjektet ser på.

Fra venstre: Signe Myklebust (integreringsdiakon i Drammen og menighetsdiakon i Fjell/Drammen), Anne-Berit Evang (prest Grorud menighet), Sarai Tormes Mathisen (diakon Høybråten/Fossum/Stovner menighet), Kjerstin Jensen (sokneprest Hauketo/Prinsdal menighet), Ole-Jørgen Andersen (diakon Paulus menighet), Øivind Stabrun (prost, Groruddalen prosti), Carsten Schuerhoff (sokneprest Østre Aker/Haugerud menighet), Eleanor Brenna (diakon og prosjektleder FBHO). Prestene Silje Kivle Andreassen (Holmlia menighet) og Desalegn Mengesha Ayana (Ellingsrud/Furuset menighet) var ikke tilstede.

Inspirert av den Svenske kyrkan er Oslo bispedømme i gang med arbeidet for å etablere et nettverk av menigheter for erfaringsdeling og videreutvikling av menigheter i områder med flerkulturell og flerreligiøs  befolkning. Ër vi kirke i lokalmiljøet – må lokalmiljøet gjenspeiles i kirken.

Og hva betyr det?

En prosjektgruppe er i gang med å utvikle den norske modellen av «Framtiden bor hos oss». Hvordan kan vi som kirke være folkekirke i vår hverdag? Med mangfoldet, med sosiale utfordringer.
Hvordan være kirke i Grorudddalen, på Søndre Nordstrand på Fjell og andre steder med kulturelt og religiøst mangfold?
Hvordan kan kirken berike og bli beriket?

Prosjektgruppen vil avslutte sitt inneledende arbeid innen sommeren 2020.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"